MASAŽE

Masaža je izmenjava dotika med dlanmi in telesom, zato je dotik glavni in osrednji del masaže. Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Nekateri so prepričanja, da že samo ugodje, ki ga povzroča masaža, učinkuje zdravilno. Dejansko pa ima masaža nešteto pozitivnih lastnosti za organizem.

Z masažo odpravljamo napetost, sproščamo boleče mišice, ohranjamo gibljivost sklepov, lajšamo in odpravljamo bolečine, vzpodbujamo limfni in krvni obtok, poskrbimo za hitrejše odplavljanje strupenih snovi iz telesa, hitreje regeneriramo telo po naporih, odpravljamo utrujenost in stres ter izboljšamo prožnost in tonus kože.

Masaža z dotikom povzroča čustvene in telesne spremembe ter ustvarja občutek enosti telesa in duha. Masaža koristi vsakomur, vsako telo jo potrebuje pa naj si bo ob reševanju in odpravljanju raznih težav ali preprosto, le za sprostitev in dobro počutje.

Masaže_1
Masažni salon Lenart

Izbirate lahko med številnimi masažami in terapijami

Terapevtska masaža KAMI je masaža salona oziroma naša masaža. Je največkrat izvajana in ima izredno pozitivne učinke. Masažo individualno prilagajamo vsaki stranki pa naj se gre za delno masažo ali masažo celega telesa. Pri njej vključujemo znanje iz vseh pridobljenih certifikatov masaž ter kombiniramo različne masažne tehnike in prijeme iz področja fizioterapije.
Klasična masaža ali Švedska masaža je masaža celega telesa, pri kateri se uporabljajo različne tehnike. Namenjena je izboljšanju splošnega počutja, saj ugodno vpliva na kožo, mišice, limfni sistem, krvni obtok, sklepe, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in poskrbi za odlično sprostitev celotnega telesa. Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost.
Športna masaža se izvaja podobno kot klasična masaža z izjemo, da je običajno nekoliko močnejša in intenzivnejša. Pri športni masaži se posebej posvetimo vezivnemu tkivu in mišičnim skupinam, ki so pri določenem športu najbolj obremenjene. Osnovni namen športne masaže je v tem, da v čim krajšem času izločimo mlečno kislino in ostale odpadke iz telesa, zmehčamo otrdelost mišic, odpravimo bolečine in zgoščena mišična vlakna in s tem omogočimo hitro regeneracijo tkiv.

Aromaterapija ali terapija z eteričnimi olji je celostno zdravilno zdravljenje, ki uporablja naravne rastlinske izvlečke za spodbujanje zdravja in dobrega počutja. Pri aroma masaži se uporabljajo 100 % naravna eterična olja z namenom izboljšanja zdravja in duha, saj krepi tako fizično kot duševno zdravje.

Sprostitvena antistresna masaža je kombinacija klasične masaže in aromaterapije. Večji poudarek je na dlaneh in stopalih, masira se tudi obraz in lasišče. Sprostitvena antistresna masaža je namenjena tistim, ki se želijo povsem sprostiti.

Naša stopala so odraz našega telesa. Kitajska medicina pravi, da so senzorji vseh živcev notranjih organov zbrani na podplatih. Masaža stopal je učinkovita pri utrujenih nogah, pri zmanjševanju stresa, izboljša prekrvavitev celotnega telesa, deluje na limfni sistem in vpliva na splošno počutje. Primerna je za vse, ki bi se radi sprostili, razvajali in vzeli nekaj minut le zase.

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni je posebna  tehnika polaganja in masaže telesa z naravno oblikovanimi  kamni vulkanskega izvora. Učinek masaže je večplasten, toplota kamna zmanjšuje mišično napetost, pospešuje krvni obtok, lajša in zmanjšuje mišične krče, izboljšuje gibljivost sklepov ter pospešuje limfni obtok in s tem hitreje odplavlja zastale toksine. Hot stone masaža je ena najbolj sproščujočih masaž, saj toplota kamnov, gladko drsenje po telesu in nežna nota citrusov, ki so dodani masažnemu olju, sprošča napetosti tako fizične kot mentalne.

Metoda Cuping je zelo učinkovita pri bolečinah v mišicah, uporabljamo jo pa tudi pri kožnih težavah. Z ventuzami sprostimo napete mišice in je zato terapija izvrstno dopolnilo k masaži pri odpravljanju bolečin. Z ventuzami tudi učinkovito razstrupimo telo, saj izboljšamo krvni in limfni obtok, kar pomaga pri odplavljanju odpadnih snovi iz telesa in je zato masaža z ventuzami tudi odlična terapija proti celulitu.

Tuina je starodavna oblika terapevtske masaže, kije nastala pred več kot štirimi tisočletji na Kitajskem. Deluje preventivno, lajša in preprečuje številne zdravstvene težave. Preko masaže mehkih tkiv se vzpostavi harmoničen pretok čija preko meridianov in s tem omogoči telesu zdravljenje. Uravnoveša se jin in jang. Zaradi različnih dejavnikov pride v telesu do presežkov ali primanjkljajev, kar privede do bolezni. Zato si Tradicionalna Kitajska medicina (TKM) prizadeva uravnovesiti delovanje celotnega človeškega sistema, odkriti vzrok težavam oziroma zdraviti tam, kjer je bolezen nastala in ne le odpraviti posledic oziroma zdraviti simptomov. S tuino masažo dosežemo boljši pretok krvi in energije na bolečem predelu, kar pospeši samozdravilne procese in tako telesu damo možnost, da se začne samo zdraviti

Maderoterapija je najbolj priljubljen tretma pri preoblikovanju telesa zadnjih nekaj let. Z anatomsko oblikovanimi in premišljeno zasnovanimi valjčki in posebno tehniko izvajanja masaže, dosežemo najmanj 3 učinke v enem tretmajih:

  • Pospešimo lokalno mikrocirkulacijo v podkožju in s tem pospešimo odplavljanje toksinov iz telesa (učinek limfne drenaže)
  • Razbijemo in razgradimo skupke maščobe in limfne tekočine, polne toksinov v podkožju
  • Pospešimo prekrvavitev ter sintezo kolagena in elastina ter izboljšamo tonus – napetost kože.

Ročna limfna drenaža je posebna masažna tehnika, ki se uporablja za spodbujanje limfnega obtoka in odpravljanje oteklin  in edemov ali pa le za ohranjanje dobrega delovanja limfnega sistema. Gibi rok sledijo utripu limfnih žil, gibanje je počasno in monotono, pritisk prstov in dlani pa zelo blag.

Globinska masaža je posebna oblika manualne tehnike, kjer se obdelujejo globlje plasti mišičnega tkiva in fascije (ovojnice). Trigger točke, imenovane tudi mišično prožilne točke, so poškodbe v mišičnih vlaknih, do katerih pride zaradi različnih vzrokov, kot so stres, slaba drža, nepravilni gibi, preobremenitve… Največkrat nastanejo na narastiščih mišic, vendar če se ne odpravijo pravočasno v začetni fazi, začno s časom vplivati na celo mišico. Terapija se izvaja s komolci, podlahtjo, členki, palci in dlanjo. Pritiski so počasni, dolgi, globoki in močni vzdolž po dolžini mišičnih vlaken (stripping) ali prečno na mišično vlakno (friction). Masaža globokih tkiv se izvaja pri kroničnih bolečinah ter na zakrčenih področjih, kot so trd vrat in zgornji del hrbta, napete mišice ramen, nog, bolečine v spodnjem delu hrbta… Masaža globokega tkiva se običajno osredotoči na specifično težavo (kronične bolečine, omejena gibljivost, teniški komolec, sindrom karpalnega kanala…).

Z obrazom naredimo prvi vtis, sporočamo naša čustva in razpoloženje. Dobra masaža obraza pripomore, da se počutimo bolje in smo videti bolje. Pozitivno vpliva tako na obraz kot tudi na telo in splošno počutje. Po masaži je koža prekrvavljena, mehka in sijoča. Mišice se sprostijo, stroge obrazne linije se zmehčajo ter gubice postanejo manj izrazite. Masaža lasišča pomaga ohranjati zdravo lasišče. Spodbuja prekrvavitev in lasni čebulici dovaja kisik in hranilne snovi, s tem pa spodbuja rast novih las. Masaža lasišča deluje sprostilno, odpravlja stres in preusmerja misli.

Apiterapija je naravna medicina, je veda oz. zdravilska panoga, ki se ukvarja s čebelami in čebeljimi pridelki.

Čebelji pik in različni čebelji pridelki, kot so med, cvetni prah, propolis, matični mleček, vosek in apilarnil odlično pomagajo pri avtoimunskih in drugih obolenjih. Vsak izmed teh izdelkov je zelo specifičen in zelo koncentriran.

Medena masaža deluje kot kombinacija limfne drenaže in klasične masaže. Med deluje kot med, nahrani našo limfo, naše celice, z masažo se hkrati opravi tudi dober piling, ki vpliva na izločanje težkih kovin in toksinov iz telesa.

Izvajamo jo na hrbtu, uporabljamo pa samo biološko pridelan cvetlični med. Po masaži je prisotna utrujenost, saj se v kratkem času izloči iz telesa velika količina strupov, nato se počutje olajša in pomiri.

Gre za neke vrste wellnes in vdihavanje čebeljega zraka, ki ga vdihavajo čebelarji sami ob delu s čebelami v čebelnjaku. Za obiskovalce pa so na voljo apikomore: tako stranka v čebelnjaku preživi nekaj časa in vdihuje ta zdravilni zrak. Vse skupaj zelo dobro vpliva na težave z dihali, pomirja, pomaga pri kroničnih glavobolih. Učinek ni takojšen, temveč je treba opraviti terapijo.

Propolis, kateri čebelam služi za dezinfekcijo panja tudi na človeški organizem deluje enako. Trudili so se že in poskušali umetno ustvariti propolis, vendar so bili vsi poskusi zaman, kajti propolis se ne more umetno ustvariti ali ponarediti. Z njim celimo rane z direktnim nanosom, uporabljamo ga pri dražečem in bolečem grlu, saj deluje protibolečinsko in antibakterijsko. Propolis je tisti izdelek, ki ne bi smel manjkati v nobenem gospodinjstvu.

Tudi vosek čebele proizvajajo same, izločajo ga iz voskovnih žlez. Ljudje ga dodajamo v kreme, mazila za ustnice, izdelujemo sveče, voščene obloge za boleče sklepe… Vpliva na elastičnost kože in jo nahrani.

Apiterapevt svetuje, kako najbolje uporabiti čebelje pridelke, da izboljšamo zdravje.

Čebela ob piku izloči strup – Apitoksin. To je snov, ki zelo dobro pomaga pri regeneraciji živčevja, pri obnovi nevrotransmiterjev. Pomaga pri premagovanju težav pri multipli sklerozi, išiasu, obnovi hrustanca, pri revmatičnih obolenjih.

Je pa treba seveda prej preizkusiti, ali je oseba alergična na čebelji pik.

Velikokrat antirevmatiki ne učinkujejo, čebelji strup pa zelo pomaga. Ta se uporablja tudi v kremah, vpliva na elastičnost kože, deluje kot naravni botoks. Obstajajo terapije za glajenje obraznih gubic s čebeljim strupom. Moramo pa poudariti, da lahko tovrstno terapijo izvaja apiterapevt le v sodelovanju z zdravnikom , saj je alergična reakcija z anafilaktičnim šokom lahko smrtna.

Apiterapija se izvaja v prečudovitem čebelnjaku, ki je v Zavrhu. Zavrh je slikovito naselje v samem središču gričevnatih Slovenskih goric. Območje se uvršča med stara vinogradniška območja, kjer so nekdaj prevladovale viničarije. Poleg vinogradniške tradicije je preteklost kraja povezana tudi z Rudolfom Maistrom, ki je v Zavrh prihajal na oddih, zato se njemu v spomin tam nahaja tudi Maistrov stolp, kateri je zanimiva izletniška točka.

V tem čudovitem, slikovitem ter razglednem naselju domujejo tudi Bojanove čebelice, s pomočjo katerih vam nudi strokovno apiterapijo.

PODARITE DARILNI BON

Masaža je izvirno in vedno dobrodošlo darilo ob različnih priložnostih. Pomeni pa tudi lepo gesto in sicer skrb za svoje bližnje ter njihovo dobro počutje.

Z darilnim bonom KaMI lahko podarite katerokoli masažo iz naše ponudbe ali podarite darilni bon s poljubno vrednostjo, prejemnik darila pa bo bon unovčil po svoji izbiri.

NAROČITE SE

Ne odlašajte z obiskom! Poskrbeli bomo, da boste od nas odšli sproščeni in brez bolečin.

Ob prvem obisku prejmete kartico zvestobe. V zahvalo za vašo podporo, vam pri vsakem petem obisku odbijemo 5 eur od vrednosti masaže. Na voljo smo vam od ponedeljka do sobote po predhodnem dogovoru na 041 976 176.